Avl og salg

 

På Kumlegaard bestræber vi os på at avle quarterheste af højeste kvalitet, og som potentielt kan opnå topresultater. Alle vore avlshopper er nøje udvalgt ud fra kriterierne temperament, eksteriør, stamtavle og showresultater. Vi søger derefter hvert år i vort avlsprogram at matche den bedst mulige hingst til hver enkelt hoppe, naturligvis for at opnå det bedst mulige føl.

Føl og ungheste vokser op i løsdrift sammen, så de får en så naturlig opvækst som muligt. Det er videnskabeligt påvist, at heste der vokser op i løsdrift får sundere led og knogler, og de har mindre risiko for at udvikle ledmus.

De bliver jævnligt håndteret og trænet fra jorden, så de lærer de helt basale ting, der bliver et godt fundament for den videre uddannelse senere i deres liv.

Såvel hopper som føl og ungheste bliver fodret med kvalitets grundfoder, som indeholder de vitaminer og mineraler, de hver især har brug for.

Når du køber hest på Kumlegaard, hjælper vi dig med at finde den helt rigtige hest der matcher dine ønsker og dit erfaringsgrundlag. Ser du ikke noget på salgssiden, der lige er det rigtige, så kontakt os gerne alligevel. Måske har vi nogle, der ikke har nået salgssiden endnu, eller vi kender hesteejere, der har lige netop sådan en hest til salg.

Kumlegaards heste er altid vel opdaterede med hensyn til smed, vaccinationer og ormekur. De har ligeledes alle påkrævede papirer så som AQHA registreringsbevis og hestepas.

Vi er gerne behjælpelige med at få lavet transfer report(s), og vi kan også aftale undervisning eller træning i forbindelse med handlen, hvis køber har behov for dette.