Ridehus

Kumlegaard råder over 2 ridehuse. Et nyt i international klasse på 40×80 meter ridebane, samt plads til 800 tilskuere. Dertil en trænings- og opvarmningshal på 20×52 meter. De to ridehuse er bygget sammen, og man kan ride direkte fra det ene til det anden.

Der er automatiske porte i begge ender, og bunden i begge ridehuse har en komposition, som er optimal til western discipliner, men som også kan anvendes af andre.

Der findes i bygningerne nye og moderne køkken, kantine, toilet og badefaciliteter. Der er ligeledes nyt stævne kontor, dommer rum og speaker kabine.

Udendørs ridebane

Der forefindes ved siden af trænings- og opvarmningshallen en udendørs ridebane på 22x60m med fast grusbund. Ridebanen ligger delvist i læ, så man kan ride derude selvom det er lidt blæsende.

Udendørs ridebanen påtænkes renoveret og udvidet i 2019, med ny bund og nye dræn, således at den kan anvendes en større del af året.

Round pen

Kumlegaard råder over en udendørs roundpen, der kan bruges til longering, tilridning og hvad man ellers har lyst til. Den har samme grusbund som udendørsbanen.

En nye og overdækket round pen er planlagt til opførelse i 2019.

Stalde

På Kumlegaard er der adskillige stalde. Der er en nybygget stor stald med 30 top moderne bokse. Desuden er der endnu en stor stald med 21 bokse, samt en mindre stald med 6 bokse. Alle bokse lever op til moderne myndigheds krav.

Disse stalde er fyldt op med pensionærer, egne rideheste og træningsheste. Der er udover boksene 5 sadelrum, 2 foderrum og 3 vandspiltov. Staldene er store og lyse, med bred staldgang og højt til loftet. Alle bokse har vinduer udadtil der enten kan åbnes helt, tippes eller lukkes. Størstedelen af boksene har også udsigts åbning mod staldgangen.

Foruden bokse i staldene råder Kumlegaard over 6 udendørsbokse, som primært bruges i forbindelse med Clinics og shows.

Derudover er der på den tilhørende avlsgård, beliggende nabo til Kumlegaard, 2 separate stalde med i alt 8 folebokse til avlshopperne. På grund af beliggenheden er der fred og ro for avlsdyrene.

Ud over foleboksene råder avlsgården desuden over to løsdrift stalde. Her opholder unghestene sig kønsopdelt, indtil de som 2,5 årige kommer over på Kumlegaard og får en boks

Folde

Foldene på Kumlegaard er i perioden 2015 – 2017 blevet totalt gennemrenoveret. Hele projektet er gennemført af Pit Hegn. De fleste folde til daglig brug er dejligt store, i gennemsnit 30×60 meter. Hestene går 2 og 2 på den størrelse fold. Tråden er Rimfakse sikkerhedshegn, så der er mindst mulig risiko for at hestene kommer til skade.

Der er også små sygefolde med sand i bunden, så skadede heste også har mulighed for at komme ud.

Kumlegaard råder over i alt 35 af ovennævnte folde. Til avlshopper, føl og alvshingst, er der folde med træhegn. Det mindsker risikoen for at de helt små føl går i hegnet, da de bedre kan se det. De er også nogle store folde med græs, hvor alle avlshopperne går sammen i en gruppe.

Til sommergræs er der nogle endnu større folde med massser af græs, hvor de fleste stadigvæk går 2 og 2, men Kumlegaard har også rådighed over et større moseareal, hvor unghestene hver sommer slår deres folder.

Ridesti

Der er en super skøn ridesti rundt om hele området. Perfekt til at skridte af, eller hvis man bare har lyst til at lave noget andet en dag. Det er også muligt at ride over på en grusvej, og følge en kirkesti og langs nogle marker. Mulighederne er mange.